بهترین پالت ام دی اف و پی وی سی چیست؟
ورق های ام دی اف و پی وی سی در صنایع مختلف از جمله تولید دیوارپوش و کفپوش کاربرد بسیار زیادی داشته و اغلب وارداتی می باشند. این ورق ها که دارای وزن زیادی هستند، برای حمل و جا به جایی و چیدمان در انبار ابتدا بر روی پالت قرار میگیرند. پالت ها سطوح فلزی یا چوبی بسیار مقاوم و مسطحی هستند که توسط لیفتراک جا به میشوند. علاوه بر حمل و جا به جایی، در برخی از انبارها از این سازه ها برای نگهداری بار نیز استفاده میشود. با توجه به وزن زیاد ورق های MDF و پی وی سی و تاثیر منفی نم و رطوبت بر آنها، در انتخاب پالت مناسب برای قفسه بندی آنها لازم است به موارد زیر توجه شود:
- پالت ام دی اف و پی وی سی در انبار باید کاملا مسطح باشد. سطوح ناصاف و دارای تورفتگی یا برآمدگی منجر به تغییر شکل ورق های ام دی اف و پی وی سی خواهد شد.
- وزن ورق های ام دی اف و پی وی سی در تعداد بالا بسیار زیاد است. به همین دلیل بهتر است پالت هایی را انتخاب کنید که قدرت تحمل بالایی داشته باشند. پالت فلزی گزینه ایده آلی در این زمینه محسوب میشود.
- تمام انواع پالت های فلزی برای قفسه بندی ورق های ام دی اف و پی وی سی مناسب نمی باشند، چون برخی از آنها از آلیاژهای بی کیفیت تولید شده و قدرت تحمل بالایی ندارند.
نحوه قفسه بندی پالت های ام دی اف و پی وی سی در انبار
در محیط هایی که فاقد قفسه انبار هستند، از پالت می توان برای نگهداری و چیدمان ورق های MDF و PVC استفاده کرد. در این صورت لازم است به نکات متعددی توجه شود که عبارتند از:
چیدمان پالت های ام دی اف و پی وی سی روی زمین
در بسیاری از انبارها پالت های ام دی اف و پی وی سی روی زمین قرار گرفته و از سیستم قفسه بندی در این محیط ها استفاده نمیشود. در این شرایط لازم است به چند اصل مهم زیر توجه شود:
- نم و رطوبت کف زمین می تواند منجر به پوسیدگی ورق های ام دی اف و تغییر شکل آنها گردد. به همین دلیل حتما پالت باید از کف زمین فاصله داشته باشد. برای ایجاد فاصله از زمین می توان قطعات چوبی در ابعاد 8*8 سانتی متر را انتخاب و زیر پایه ها قرار داد.
- پالت حتما باید روی زمین صاف قرار بگیرد، در غیر این صورت احتمال ریزش بار روی آن وجود دارد.
- پالت های حاوی ام دی اف و پی وی سی را از دیوارهای جانبی فاصله دهید. فاصله از دیوار از نفوذ نم و طوبت به آنها جلوگیری نموده و حمل و جا به جایی با لیفتراک را نیز آسان می کند.
چیدمان پالت های ام دی اف و پی وی سی روی هم
از دیگر روش های قفسه بندی پالت ام دی اف و پی وی سی در انبار می توان به چیدمان چند پالت روی یکدیگر اشاره کرد. در این روش از قفسه استفاده نشده و پالت ها روی هم به صورت طبقاتی قرار میگیرند. برای افزایش راندمان و حفظ اصول ایمنی برای این شیوه قفسه بندی پالت های ام دی اف و پی وی سی به موارد زیر توجه کنید:
- چیدمان ورق های ام دی اف و پی وی سی روی پالت ها باید کاملا متوازن انجام شود و وزن بار در همه جا پراکنده و یکسان باشد.
- اولین پالت از زمین با 5 قطعه 8*8 سانتی متر فاصله داشته باشد تا نم و رطوبت به آنها نفوذ نکند و حمل و جا به جایی با لیفتراک به آسانی انجام شود.
- برای طبقات بالاتر، از چهار لبه بالایی پالت 20 سانتی متر به داخل رفته و سپس قطعات 8*8 را روی آن بگذارید. در این صورت طبقات بالایی با لیفتراک به آسانی جا به جا میشوند.
- تعداد پالت ام دی اف و پی وی سی روی یکدیگر نباید بیش از اندازه زیاد باشد. چون ممکن است به طبقات پایین فشار وارد شده و منج به ترک و شکستگی در سازه پالت شود.
- از ثابت شدن پالت ها بر روی هم و عدم تحرک و لرزش آنها در صورت برخورد ضربه های احتمالی مطمئن شوید.
قفسه بندی پالت های ام دی اف و پی وی سی
علاوه بر چیدمان پالت ها بر روی هم، می توان از سیستم های قفسه بندی نیز برای نگهداری ورق های ام دی اف و پی وی سی استفاده کرد. برای این منظور چند انتخاب پیش رو خواهید داشت که عبارتند از:
قفسه بندی کانتی لور برای ام دی اف و پی وی سی
یکی از بهترین انواع سیستم های قفسه بندی برای بارهای ورقه ای و رولی، قفسه بندی بازویی یا کانتی لور می باشد. این سازه ها فلزی بسیار مقاوم بوده و بازوهایی بسیار محکم برای نگهداری بار در آنها تعبیه شده است. از آنجا که در جلوی قفسه هیچگونه قاب وجود ندارد، به همین دلیل بار با لیفتراک به آسانی بر روی بازو قرار میگیرد.
از اصول مهم در قفسه بندی پالت های ام دی اف و پی وی سی با قفسه های بازویی می توان به جلوگیری از خم شدن آنها اشاره کرد. وزن زیاد ورق های MDF و PVC و فاصله بین بازوها ممکن است منجر به خم شدن آنها شود. در این شرایط بهتر است ابتدا روی بازوها یک صفحه پلاستیک فشرده مقاوم قرار بگیرد و سپس ام دی اف ها روی آنها چیده شوند.
قفسه بندی پالت راک برای ام دی اف و پی وی سی
ام دی اف و پی وی سی های قرار گرفته روی پالت را می توان در قفسه های بسیار مقاوم نیز قرار داد. قفسه بندی پالت راک از جمله گزینه هایی هستند که برای بارهای پالتی کاربرد داشته و استحکام آنها در سطح بسیار بالایی قرار دارد. پالت ها توسط لیفتراک در طبقات مختلف قفسه قرار گرفته و در صورت نیاز مجدد از آن خارج میشوند.
اگر ورق های ام دی اف برای مدت طولانی درون قفسه نگهداری میشوند، برای جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت محیط بهتر است بین آنها از پارافین استفاده کنید.
نکات مهم در قفسه بندی پالت های ام دی اف و پی وی سی
تفاوتی ندارد که پالت های ام دی اف و پی وی سی روی زمین و به صورت طبقاتی روی هم قرار میگیرند یا در قفسه ها چیده میشوند، در هر صورت باید اصول و استانداردها رعایت شوند. از مهم ترین استانداردها برای چیدمان پالت ها بر روی هم می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- محیط های نمور و دارای رطوبت بالا برای نگهداری این قبیل بارها مناسب نمی باشند. در صورت بسته بودن فضا، حتما از سیستم های تهویه برای کاهش رطوبت استفاده کنید.
- ام دی اف و پی وی سی در برابر آتش سوزی مقاومت زیادی ندارند. لذا برای حفظ ایمنی قفسه ها و پالت ها را دیوار، کابل های برق و سیستم های گرمایشی فاصله دهید.
- ام دی اف خیلی زود تغییر شکل می دهد و قوس دار میشود. به همین دلیل به هیچ عنوان در انبار نباید آنها را به دیوار تکیه داد.
- برای تکیه دادن ورق های ام دی اف به دیوار، پشت صفحه باید کاملا روی سطح دیوار باشد و زاویه بین آنها ایجاد نشود.
- جنس پالت و قفسه ها باید کیفیت بسیار بالایی داشته باشد. چون ام دی اف و پی وی سی وزن زیادی دارند.