🏠 » مقالات آموزشی قفسه بندی و نگهداری انبار » انواع سوله‌ های صنعتی و کاربردهای آن
انواع سوله‌ های صنعتی و کاربردهای آنها

انواع سوله‌ های صنعتی و کاربردهای آن

فهرست مطالب

سوله های صنعتی اغلب در ساختمان هابی مورد استفاده هستند که در بسیاری از صنایع مختلف از جمله توزیع، تولید، انبارداری و قفسه بندی و حمل و نقل یافت می شوند. سوله ها به دلیل استحکام زیاد، ساخت سریع و هزینه ارزان، مورد توجه بخش های متعددی قرار گرفته اند که در این مقاله در مورد انواع سوله های صنعتی و کاربردهای آن سخن میگوییم. سوله ها اغلب در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند و با پیشرفت های قابل توجه اخیر، می توان استدلال کرد که بسته به نیاز شما، به انواع سوله ها برای راه اندازی یک محیط صنعتی مانند کارخانه یا کارگاه های تولیدی نیاز دارید. قبل از هر چیزی می خواهیم در این مقاله بدانیم که انواع سوله ها چیست، چگونه ساخته می شود، چه اجزایی دارد، چگونه از آن استفاده می شود پس تا انتهای مقاله با شرکت انبار تجهیز آسیا همراه باشید.

سوله های صنعتی چیست؟

سوله های صنعتی از جمله سازه های فلزی پرکاربرد در صنعت می باشند. آنها در اندازه ها و اشکال مختلف بر اساس نیاز کاربر نهایی ایجاد و تولید می شوند. سوله یک سازه فولادی با سقف منحنی یا شیبدار و یک دهانه ورودی بزرگ است. این برای استفاده به عنوان انبار، سرپناه، سالن های ورزشی، مراکز درمانی، آشیانه هواپیما، و اهداف دیگر طراحی شده است و بر اساس محاسبات پیچیده در اندازه ها و ابعاد مختلف است.

کاربرد سوله

پس از یادگیری تعریف سوله، به برخی از کاربردهای آن ها می پردازیم. استفاده های زیادی از سوله ها وجود دارد. از پوشش سقف آشیانه هواپیما تا سقف خانه. تا آنجا که ما می دانیم، این سازه ها که اغلب سبک وزن هستند و قیمت مناسبی دارند در زمینه های مختلف کاربرد بیشتری پیدا کرده اند و به طور قابل توجهی فضاهای کاربردی را که پوشش می دهند. برخی از کاربرد های سلوله به شرح زیر است:

  • انبارهای توزیع و نگهداری کالا
  • سالن‌های همایش و اجتماعات
  • نمایشگاه‌های هنری
  • آشیانه پرواز هواپیما
  • سالن‌های ورزشی
  • نگهداری دام
  • تولید محصولات کشاورزی

سوله فلزی

یکی از رایج ترین انواع سوله های صنعتی و کاربردهای آن سوله های فلزی هستند. برای ساخت این سازه ها از ستون ها، سازه ها و سایر اجزای فولادی استفاده می شود که از فلزاتی مانند فولاد ساخته شده اند. تاسیسات صنعتی بزرگ و با حجم بالا از جمله کارخانه ها، انبارها، پایانه های حمل و نقل و فضاهای تولید صنعتی از کاربردهای معمول سوله های فلزی هستند. این ساختمان ها نه تنها مستحکم و بادوام هستند، بلکه می توان آنها را بزرگتر و بلندتر کرد.

سوله های pvc چیست؟

چارچوب فولادی و پوشش پی وی سی شامل سوله های پی وی سی می باشد. این سوله ها به دلیل قابلیت تنظیم دما، مقاومت در برابر آب و هوا و قابلیت عایق بودن در برابر گرما و صدا، مصارف صنعتی در نگهداری مواد غذایی، پرورش دام و طیور، ساختمان سازی و تولید صنعتی دارند.

سوله های پلی کربنات: از پانل های پلی کربنات شفاف تشکیل شده اند که در برابر ضربه و اشعه ماوراء بنفش مقاوم بوده و جذب نور بالایی دارند. این سازه ها به دلیل قابلیت ورود نور طبیعی به ساختمان ها و عایق بودن و کیفیت حرارتی مناسب، در کاربردهای صنعتی گوناگونی از جمله گلخانه ها، سالن های ورزشی، فضاهای نمایشگاهی و پوشش تاسیسات و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

سوله های بتنی

سازه فولادی و بتن با هم ترکیب می شوند تا سوله های بتنی ایجاد کنند که یکی از انواع سوله های صنعتی و کاربردهای آن استفاده در بخش مواد غذایی است. کاربردهای صنعتی خاصی که به عایق صوتی یا حرارتی نیاز دارند می توانند از این ساختارها بهره مند شوند. سوله های بتنی بسیار بادوام، مقاوم در برابر آتش هستند و به دلیل سازگاری عالی با محیط زیست قادر به تحمل بارهای بزرگ هستند. به طور معمول، این سوله ها در بخش های تولید مواد غذایی، دامپروری، زنبورداری و ذخیره سازی مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، به دلیل پتانسیل تشکیل آزاد در چارچوب بتنی، می توان از الگوها و طرح های متنوعی در این سازه ها استفاده کرد.

سوله های بتنی

روش های ساخت سوله

  • ساخت سوله به روش تیرورقی
  • ساخت سوله به سبک خرپایی
  • ساخت سوله قوسی

ساخت سوله به سبک تیر ورقی

سوله‌های تیر ورقی که گاهی به عنوان سوله‌های سنگین یا سنتی شناخته می‌شوند، از قدیمی‌ترین سبک‌های ساخت این نوع ساختمان‌ها هستند. سوله های تیر ورق به دلیل انعطاف بسیار زیاد در ساخت اولین طرح سوله در ایران و سایر نقاط جهان بود. در ساخت این سازه از تیرهای ورق فولادی یا ورق های سیاه بریده شده استفاده می شود و با جوش به هم متصل می شوند. پس از انتقال قطعات به محل نصب، قاب ها و ستون ها به طور مستقل با استفاده از تکنیک مشابه گسترش می یابند. در آن مرحله، آنها توسط جوش یا پیچ به یکدیگر متصل می شوند. در واقع، به دلیل هزینه گران، دسترسی محدود، وزن زیاد و سایر معایب، این روش ساخت و ساز دیگر در کشورهای توسعه یافته استفاده نمی شود.

ساخت سوله به روش خرپایی

سوله خرپایی که به روش سوله نور نیز معروف است، یکی از پیچیده ترین و چالش برانگیزترین روش های ساخت این سازه است. نزدیک به سی سال است که این سازه در اروپا و یک دهه در ایران ساخته می شود. متخصصان باید این روش را توسعه دهند و بسازند. این سازه در صورتی که به درستی طراحی و اجرا نشود آسیب جدی به انسان وارد می کند. با وجود هزینه کمتری برای نصب نسبت به تکنیک های جایگزین، افراد کمتری این سازه را به دلیل طراحی پیچیده آن، به ویژه در ایران، انتخاب می کنند.

سوله قوسی

سوله های قوسی یا UBM از جمله راه های جایگزین برای ساخت این سازه هستند. اما به دلیل ماهیت ساخت و ساز، نمی توان آن را در جای دیگری ساخت و سپس به محل نصب منتقل کرد و در عوض، باید در آنجا ساخته شود. این نوع سوله بسیار مقاوم است و هزینه طراحی و ساخت آن مقرون به صرفه است. برای سقف از ورق پلی اورتان یا گالوانیزه استفاده می شود، در حالی که از پانل برای پوشش دیوارها استفاده می شود. به یاد داشته باشید که این ساختمان برای استفاده در پرورش و نگهداری حیوانات و طیور، سوله های گلخانه ای، سوله های پزشکی، سوله های مواد غذایی و یا هر نوع سازه ای که از پوشش پلی یورتان استفاده می کند، مناسب نیست.

جمع بندی

در حالی که انواع دیگری از سوله ها برای اهداف مختلف وجود دارد، یکی از محبوب ترین شکل ها سوله نور است که به آن سوله خرپایی نیز گفته می شود که ما در این مقاله در مورد سوله خرپایی، سوله قوسی، سوله های فلزی، سوله های بتنی و انواع سوله های صنعتی و کاربردهای آن صحبت کردیم.

به این مطلب رای بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *